Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Можете да покажете на често задаваните въпроси с WebSoft Solutions често задавани въпроси .


Работим с клиенти от 10 до 17 часа всеки делничен ден, като е желателно да се обадите и да си уговорите среща с наш консултант, който да ви насочи към определен продукт или услуга. По този начин ще спестим и вашето и нашето време, отхвърляме възможността да ви предложим нещо, което не ви устройва и увеличаваме шанса да направим точно това, което и вие искате.
Най-общо разликата е в функционалността на сайта. Базовият сайт включва като функционалност най-общо вашето представяне, контактна информация, в няколко страници и галерия/ снимки. Подходящ е за:
 • Представяне на малък или стартиращ бизнес
 • • Самостоятелно популяризиране на единичен продукт или пакет от продукти/ услуги. В този случай голямото преимущество е, че се поставя акцент именно върху този ваш продукт или услуга ( създава се фокус).
 • • Лично представяне в интернет на блогъри или фрийлансери- т.е. на хора, които разчитат на личната си популярност, личните си знания и умения и на личния си авторитет при изграждане на представянето си и градене на имиджа си в интернет.
За кого не е подходящ базовия сайт? Базовият не е препоръчителен за интернет магазини, за бизнес, който изисква динамика при представянето, за бизнеси, чието представяне изисква закачването към сайта на множество приложения от типа на :
 • Проследяване на доставка;
 • Продуктови каталози с възможности за покупки или поръчки през интернет ( ел. количка);
 • Внедряване на CRM;
 • Прикачване на допълнителни екстри като он-лайн игрики, калкулаторчета и други подобни.
Бизнес сайта Като функционалност включва представяне на бизнеса ви с поне няколко динамични модула. Към него може да се генерират няколко бази данни, включително може да се осъществява връзка с CRM системи. Може сайта да включва опция за добавяне на потребители от различен клас- обикновени потребители, модератори, администратори, които да имат различни нива на достъп и права. Можете да включите статистика на посещаемостта и на източниците. Имате по-разширени възможности за галерия като под това се има предвид, че към снимките в галерията може да се добавя описание, което дава повече информация на потребителите, подобрява качеството на SEO и съответно индексирането в търсачките. e-Commerce Представлява най-общо платформа за търговия в интернет. Пряката цел на тази платформа са он- лайн продажбите. Тук съществуват няколко особености:
 • По всяка вероятност тази търговия може да включва информация за чужди кредитни карти и за това всички мерки касаещи сигурността трябва да са на ниво. От своя страна това предполага изключително добра администрация и поддръжка на сайта.
 • На второ място галерията трябва да поддържа функцията да изпраща избраните от потребителя продукти в неговата кошница за пазаруване.
 • Желателно е след поръчката потребителят да може да проследи движението на доставката- това е тъй нареченият tracking модул, който изисква сайта ви да е свързан с транспортна фирма, която да дава координати към този модул и той да показва на потребителя къде се намира доставката. По принцип това би оскъпило изработката на сайта ви доста.
Персонализиран сайт Тази платформа предоставя възможност на потребителя сам да определи от какви приложения и модули се нуждае неговия бизнес. Всяко едно приложение може вече да съществува и просто да трябва да се интегрира подходяща версия в сайта. Примерни варианти са:
 • Калкулатори
 • Он-лайн речници
 • Интегрирана карта с възможност за показване на маршрути
 • Опция за генериране на електронни документи
 • Възможност за интегриране на потребителски форум
 • Персонализирана галерия, която освен стандартните функции съдържа и разширени такива като например към даден базов продукт, да може да се добавят различни екстри и изчислението на цената на продукта с добавените екстри да става автоматично или продукта да се показва в различен формат като цветова гама, размери, останали налични количества и други подобни.
По принцип както е обяснено в предишната тема, всеки сайт притежава определена фунционалност, която включва точно определени елементи и тези елементи са ценообразуващи. Когато поръчате модул или приложение, което излиза извън предлагания Ви пакет, стойността на този елемент се добавя към вашата поръчка. Това е естествено, тъй като на първо място желания от вас елемент трябва да се вземе от някъде. Дори да спрете вниманието си на някой безплатно достъпен в интернет, интегрирането и настройката му в структурата на сайта ви отнема време за работа и тестове на нашите програмисти. Тяхната работа като всяка друга също е платена. Ако този елемент не е достъпен безплатно, неговата стойност е справедливо да се добави към цената на поръчката ви.
Когато сайта се разработва, изграждането му включва точно определени елементи и те са ценообразуващи. За добавянето на друг език, се използва дублиращ модул, който обикновено копира единствено и само функционалните обвръзки в сайта ви. Всички текстове, снимки, бутони и други подобни се превеждат на съответния език допълнително. Обикновено това изисква допълнителен труд от страна на нашите програмисти, които следва да настроят дублираната форма. Освен това за превода на текстовете, така че те да звучат адекватно и добре, се обръщаме за съдействие към лицензирани преводачи, които познават добре избрания от вас език. Техният труд се заплаща допълнително, като формирането на цените се определя от броя и размера на текстовете, от тяхната сложност и от времето, за което следва да се свърши работата.
Относно текстовете Всеки текст, който се поставя на вашия сайт би следвало да отговаря на няколко критерия. На първо място стои изискването да се отнася пряко до вашия бизнес и да носи правилното послание до потребителя. Никой не познава вашия бизнес толкова добре, колкото вие. Именно по тази причина текстовете, които се разпределят в отделните страници, модули, продукти и т.н. на вашия сайт би следвало да са ваша отговорност. Освен това тези текстове следва да са адекватни и релевантни към вашата маркетингова стратегия, към вашата пазарна политика и т.н. В този случай, ако вие желаете да превъзложите поръчката по създаване на текстове за вашия сайт на външен специалист, това се счита за допълнителна услуга, която е предмет на отделно договаряне. Относно снимките Въпросът със снимките е сходен с този на текстовете. Всяка снимка следва да отговаря на определени изисквания като например:
 • Да е с определена големина
 • Да носи достатъчна и адекватна информация за продукта или услугата
 • Да не нарушава чужди авторски права
 • Не на последно място да изглежда добре
В този случай ако вие предоставите снимки, те ще бъдат селектирани и обработени от нашия дизайнер, така че да покриват условията по-горе. В случай, че вие не предоставите снимки, за вас могат да бъдат направени такива от фотограф. Този фотограф е външен сътрудник и ангажиментите с него са предмет на отделно договаряне. Можете да го изберете самостоятелно или да се обърнете за съдействие към екипа ни и ние да ви препоръчаме наши партньори. Вие ще изберете този специалист, чиято работа, подход и цена най-много ви допадат.
Нашият екип от програмисти може да свърши определена работа за определено технологично време, но нека не забравяме, че изработката на сайт е творчески процес. След като функционалността е готова и обвързана, сайта има нужда от графично оформление, което от своя страна е съвместен процес между клиента и нашия дизайнер, който следва в графичен вид да представи идеите и вижданията на клиента. Това включва работа по подбор на подходящи шрифтове, подреждане на снимки и текстове във вече готовите модули и менюта и определяне на подходящите им размери , подбор на цветови схеми, така че да се постигне максимално въздействие върху потребителите, но и добро общо впечатление и други подобни. Нека не пропускаме същественият момент, че ние можем да започнем нашата работа след като вие ни предоставите необходимите информация и материали за това. Също нека имаме предвид, че при завършен етап ( ако договрката ни е да предаваме работата си на завършени етапи), ние можем да продължим нашата работа единствено след като вие одобрите предаденото до момента. Тъй като изработката на сайта ( както споменахме) е творчески процес, той често стимулира креативността на клиентите и те не рядко в процеса на работа променят вижданията си и съответно изискванията си. Това не рядко налага доработки или преработки на вече свършена работа. Технологичното време за изпълнение на поръчката ви съвсем естествено се удължава с технологичното време, което ни е нужно за доработката или препработката .
Изработването на уеб сайт е творчески процес. Често при възлагането на поръчка от клиента се пропуска уточняването на детайли по неговата визия или функционалност. Също често в процеса на работа клиента допълва и доизгражда идеята си с редица детайли като изглед, брой на менюта, функции на менюта, допълнителни екстри и много други. По този начин нещо, което вече е направено качествено и е настроено да работи, следва да бъде изтрито и на негово място да се изгради нещо ново или направеното до момента да се допълни и надгради по някакъв начин ( например електронен магазин с изи пей приложение да се подмени с пей пал приложение тъй като клиента е решил, че желае да продава он-лайн стоки не само в България, но и в чужбина. Друг релевантен пример е, ако вече форматираните, монтирани и готови снимки, от които се усмихва лъчезарния екип на клиента, се наложи да се подменят с други на които са поставени неутрални изображения, например от продуктовата гама на клиента. Това означава новите снимки да се форматират отново и да се зачистят всички изображения, да им се настроят контрастите, и същите да бъдат монтирани на мястото на старите).